Palvelua ja apua arjen keskelle

Annosjakelupalvelu

Tarjoamme lääkkeiden annosjakelupalvelua sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Annosjakelupalvelusta hyötyvät erityisesti sellaiset henkilöt, joilla on säännöllinen lääkitys ja käytössään useita eri lääkkeitä. Lääkkeet pakataan valmiisiin, käteviin annospusseihin ja ne toimitetaan aina kahdeksi viikoksi kerrallaan. Kysy lisää apteekista!

Reseptien uusimispalvelu

Resepti on voimassa kaksi vuotta sen kirjoittamis- tai uusintapäivästä. Sen jälkeen resepti on uusittava, vaikka lääkettä olisi reseptillä vielä jäljellä. Uusimme reseptisi puolestasi, mikäli se on sellainen resepti, joka ei vaadi lääkärissä käyntiä. Palvelu on maksullinen. Kysy lisää henkilökunnaltamme.

Lääkejätteiden palautus

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen hävitettäväksi.

Palauta lääkejäte apteekkiin näin:

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
  • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
  • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
  • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodixtabletit, sekä Betadine- ja lodosorb-valmisteet.
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
  • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
  • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita ym.).